AUBERGINE DIPSAUS

Baba Ghannoush

Dit heb je nodig:
1 kg aubergines
2-3 teentjes knoflook, uitgeperst
zout
4 eetlepels tahin (sesampasta)
sap van 2 citroenen

Zo maak je het:
Griller of rooster de aubergines tot ze binnenin heel zacht zijn. Pel ze, doe ze in een vergiet, snijd het vruchtvlees fijn met een puntig mes en prak het met een vork, waarbij de bittere sappen door de gaten van het vergiet weglopen.
Voeg knoflook, wat zout, de tahin en het citroensap toe, klop dit goed door.
U kunt hiervoor de keukenmachine gebruiken. Schenk de pasta in een ondiep bord en dien deze op met Arabisch brood om mee te dippen.

Tips voor het roosteren en pureren: Prik de aubergines op een paar plaatsen in met de punt van een mes, zodat ze niet openbarsten. Leg ze een minuut of 20 onder de grill tot de huid zwart en geblakerd is en ze van binnen heel zacht aanvoelen als u er op drukt, of rooster ze 30 minuten in een zo heet mogelijke oven tot ze heel zacht zijn, waarbij u ze ten minste een maal keert. Zijn ze voldoende afgekoeld om te verwerken, leg ze dan in een vergiet. Hak het vlees van de aubergine fijn met een mes en prak het met een vork in het vergiet om het vocht weg te laten lopen.