Home/ Levensstijl / Recepten
SNEEUWBALLETJES

Sneeuwballetjes voor bij de thee

Benodigdheden:
225 gr witte chocola
50 gr boter
4 theelepels oranjebloesemwater
65 gewone biscuitkruimels
40 gr gedroogde kokosrasp
25 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt
25 gr geconfijte kersen, fijngehakt
nogmaals 40 gr gedroogde kokosrasp

Zo maak je het:
Doe de chocola, boter en oranjebloesemwater in een pannetje. hang dit pannetje in een grotere pan met water en laat het water koken, zodat de chocolade langzaam smelt (au bain marie).

Als de chocolade gesmolten is, roer er de biscuitkruimels, kokosrasp, abrikozen en kersen door. Zet mengsel weg tot het iets stevig is.

Neem met een eetlepel een volle lepel van het mengsel en vorm balletjes (in een koele hand) ter grootte van een walnoot en rol ze door de extra kokos.
Leg de balletjes op en bord en laat het ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.