Dipsaus uit het Midden-Oosten: Hummus bi Tahina

Wat heb je nodig:
80 gr kikkererwten, uit blik of een nacht geweekt in water
sap van 2 citroenen
2-3 teentjes knoflook, uitgeperst
zout
4 eetlepels tahin (sesampasta, te koop in Arabische winkels en ook natuurvoedingswinkels) -
eventueel wat chilipoeder,
wat gemalen komijn en verse peterselie om er overheen te strooien.

Zo maak je het:
Als je zelf de kikkererwten hebt geweekt, laat ze daarna uitlekken en kook ze in ongeveer 1 uur gaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht.
Pureer de kikkererwten in een keukenmachine tot een puree. Voeg de resterende ingredienten toe met wat kookvocht, of met water- zoveel dat er een zachtromige pasta ontstaat.
Maak deze op smaak af met wat extra citroensap, knoflook of zout. Garneer het met wat chilipoeder en/of komijn, takjes peterselie. Doe het tenslotte op een platte schaal en dien het op met Arabisch brood.