Home/ Levensstijl
/ Recepten
GEGRATINEERDE AUBERGINES
Wat heb je nodig, voor 8 personen :
1 kilo lamsgehakt
2 blikjes gepelde tomaten
peper, zout (harisa)
1 ui
2 soeplepels olijfolie
beetje peterselie
basilicum
8 aubergines
2 losgeklopte eieren
Parmezaanse kaas
een halve liter water
een ovenschaal
Hoe maak je het :
Ui snipperen en bruin laten worden in de olijfolie, de lamsgehakt erbij doen en bruin laten worden, peper, zout, peterselie, basilicum, harisa en de gepelde tomaten erbij doen met een halve liter water op een zacht vuur 2 uur laten sudderen.
De aubergines in het lengte snijden, in de losgeklopte eieren wentelen en in hete olijfolie aan beide kanten bakken en op een schotel apart leggen. Wanneer de saus klaar is, een vuurvaste schaal nemen en invetten.
Giet eerst wat van de saus in de schaal, daarna plakken aubergines erop, dan weer saus en kaas, laag voor laag herhalen tot alles op is. In een voorverwarmde oven doen op 200 graden, na 30 minuten uit de oven halen, warm eten met brood.