GEVULDE AUBERGINES

Gevulde aubergines met geitenkaas

Wat heb je nodig, voor 2 personen:
2 aubergines,
1 ui,
1 teen knoflook,
100 gram geitenkaas,
1 rode paprika,
2 eetlepels olijfolie,
2 bekertjes creme fraiche,
90 gram tomaten,
zout, peper

Hoe maak je het:
Snijd de kroontjes van de aubergines en halveer ze. Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 cm dikte zitten.
Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten, voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe en laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen. Voeg dan de creme fraiche toe.
Vul de aubergines met dit mengsel en leg de plakjes tomaat erbovenop.
Bak de aubergines 10 minuten in de oven op 225 C.
Leg de plakjes geitenkaas (bijvoorbeeld Picandou) op de aubergines en bak nog 10 minuten.