Home/ Levensstijl / Recepten
KNOFLOOKKIP

Kip met knoflook uit Marokko

Benodigdheden :
2 braadkippen- in stukken verdeeld
8 teentjes knoflook- uit de knijper
1/4 theelepel kardamompoeder
zout
snufje saffraan
1 dl olijfolie
2 eetlepels boter
groene olijven, zo'n 75 gram (als deze erg zout zijn, week ze dan voor gebruik 15 minuten in koud water)
2 eetlepels geraspte citroenschil


Zo maak je het :
Meng een gladde mix van knoflook, kardamom, zout en saffraanpoeder.
Wrijf hiermee de stukken kip stevig in.
Verwarm olijfolie en boter in een grote braadpan en bak hierin de stukken kip aan alle kanten mooi bruin.
Voeg, als de kip bruin is, 3 dl heet water toe en leg de deksel op de pan.
Laat de kip op laag vuur in 30 minuten gaarstoven. Controleer van tijd tot tijd of er genoeg vocht in de pan overblijft, voeg zonodig heet water toe.

Voeg vlak voordat de kip gaar is de olijven toe.
Voeg de geraspte citroenschil toe en laat alles nog 10 minuten op een laag pitje doorstomen.