Home/ Levensstijl / Recepten
PITABROODJES


Wat heb je nodig voor 6 broodjes:
20 gram verse gist
1/4 liter lauw water
1 theelepel zout
1 snufje suiker
8 eetlepel olijfolie
500 gram roggebloem (en wat extra voor het uitrollen)


Hoe maak je het :
De gist verbrokkelen en met het water gladroeren.
De overige ingredienten toevoegen en tot een glad soepel deeg kneden. Afgedekt op een warme plaats +/- 30 minuten laten rijzen.

Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden. In 6 gelijke porties verdelen en elk stuk uitrollen tot een circel van ongeveer 18 centimeter.
Op, met bakpapier bedekte, bakblikken leggen, en met een vork een aantal keren inprikken.
Afdekken en nog eens ongeveer 15 minuten laten rijzen.

De oven voorverwarmen op 225 graden Celcius.
De broodjes met water bestrijken en licht met roggebloem bestuiven.
De bakblikken na elkaar op een rooster midden in de oven ongeveer 15 minuten bakken.
Onder een doek laten afkoelen.