Home/ Levensstijl / Recepten
ZUURKOOLSCHOTEL

Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

Wat heb je nodig (voor 2 personen)
25 gram boter of margarine
200 gram shoarmavlees
100 gram geschrapte worteltjes
1,5 dl. melk
1/2 zakje aardappelpuree
1/2 bekertje creme fraiche (a 125 ml.)
3 eetlepels blanke rozijnen
1 zakje zuurkool (250 gram)
50 gram geraspte oude kaas
ovenschaal inhoud ca. 1 liter
boter om in te vetten


Hoe maak je het :
Oven voorverwarmen op 225 graden of gasovenstand 5
In een koekenpan boter verhitten.
Vlees ca. 3 minuten bakken.
Intussen de worteltjes in dunne plakjes snijden en aan het vlees toevoegen.
Ca. 3 minuten meebakken.
Intussen de aardappelpuree met de melk bereiden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Van het vuur af, de creme fraiche door het vleesmengsel roeren.
In een kom de rozijnen door de zuurkool scheppen.
Ovenschaal invetten.
Het vleesmengsel op de bodem van de schaal verdelen.
De zuurkool met rozijnen erop scheppen.
Aardappelpuree erover verdelen en bovenkant gladstrijken.
Bestrooien met kaas.
In het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin laten bakken.


Tip :
De zuurkool niet wassen, omdat er anders waardevolle vitaminen verloren gaan en de smaak minder wordt.
Zuurkool wordt minder zuur wanneer het gekookt wordt in appelsap.
Omdat de zuurkool meestal uit lange draden bestaat, kan men voor het gebruik de zuurkool even snijden.