Tomaten gevuld met gehakt, rozijnen en pijnpitten
Wat heb je nodig, voor 4 personen :
4 grote vleestomaten
1 ui, fijngesneden
3 eetlepels zonnebloemolie
250 gr mager lams- of rundergehakt - zout en peper
1 eetlepel rozijnen
2 eetlepels pijnpitten
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen piment
3 eetlepels fijngehakte platbladige peterselie
Zo maak je het :
Snijd een rondje rond de steelaanzet van elke tomaat en licht een hoedje eruit.
Verwijder het binnenste en de zaden met een puntige theelepel.
Bak de ui in de olie goudgeel. Voeg gehakt, zout en peper toe.
Bak het gehakt rul tot het verkleurt, roer de rozijnen en pijnpitten erdoor en voeg kaneel, piment en peterselie toe.
Zet de tomaten vlak naast elkaar in een vuurvaste schaal, vul ze met dit mengsel en zet de hoedjes er weer op.
Bak ze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 graden Celcius (gasstand 4) of zolang tot de tomaten zacht zijn, maar zorg dat ze niet uit elkaar vallen.
4 grote vleestomaten
1 ui, fijngesneden
3 eetlepels zonnebloemolie
250 gr mager lams- of rundergehakt - zout en peper
1 eetlepel rozijnen
2 eetlepels pijnpitten
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen piment
3 eetlepels fijngehakte platbladige peterselie
Zo maak je het :
Snijd een rondje rond de steelaanzet van elke tomaat en licht een hoedje eruit.
Verwijder het binnenste en de zaden met een puntige theelepel.
Bak de ui in de olie goudgeel. Voeg gehakt, zout en peper toe.
Bak het gehakt rul tot het verkleurt, roer de rozijnen en pijnpitten erdoor en voeg kaneel, piment en peterselie toe.
Zet de tomaten vlak naast elkaar in een vuurvaste schaal, vul ze met dit mengsel en zet de hoedjes er weer op.
Bak ze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 graden Celcius (gasstand 4) of zolang tot de tomaten zacht zijn, maar zorg dat ze niet uit elkaar vallen.