Home/ Levensstijl / Recepten
TONIJN OMELET

Tonijn-champignons omelet uit Spanje

Benodigdheden :
5 eetlepels boter
120 gram champignons, dun gesneden
1 blik tonijn (210 gram), uitgelekt en losgemaakt
1 uitje, fijn gesneden
olijfjes, in plakjes gesneden
6 eieren
1/2 theelepel zout
vers gemalen peper


Hoe maak je het:
Smelt 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de champignons 3-4 minuten op groot vuur.
Doe de tonijn en de ui erbij en meng goed, nog ongeveer 2 minuten op een lager vuur.

Klop de eieren met het zout en peper en de olijfjes in een kom en voeg het tonijnmengsel van het vuur af, erbij.

Maak de resterende boter goed heet in een een grote koekenpan, giet het eier-mengsel erin en roer tot de eieren gaan stollen.
Schuif de omelet een paar seconden onder de ovengrill om de bovenkant te bruinen. Geef de omelet zo uit de pan met brood of rijst.