Kabeljauw met sambal-ketjap saus
Wat heb je nodig voor 2-3 personen
400 gram diepvries kabeljauwfilet, ontdooid
1 citroen
zout
1 ui
1 teentje knoflook
100 gram tauge
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels ketjap manis
2 a 3 theelepels sambal oelek
voor de komkommersalade:
1/2 komkommer
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel gesnipperde mint of bieslook
Hoe maak je het:
begin met de salade:
Was de komkommer, halveer hem en schraap met een lepeltje de zaadjes eruit. Snijd de helften in de lengte nogmaals door en snijd de kwarten vervolgens in stukjes van 1 cm.
Roer een sausje van de ketjap, sambal, basterdsuiker en de munt of bieslook en schep dat door de komkommer. Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
De Vis:
Snijd de vis in stukken van ca. 4 cm. Besprenkel de vis met citroensap. Bestrooi de stukken vis vervolgens met wat zout en laat dat even intrekken.
Pel intussen de ui en knoflook; snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook fijn.
Was de tauge in een vergiet en laat hem goed uitlekken. Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de stukken vis in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan.
Bak in de achtergebleven olie de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Roer de sambal, ketjap en 3 eetlepels water erdoor en breng het sausje aan de kook. Roer de tauge erdoor en verhit deze kort mee. Schenk de saus over de vis en geef de komkommersalade erbij.
Lekker met rijst.
400 gram diepvries kabeljauwfilet, ontdooid
1 citroen
zout
1 ui
1 teentje knoflook
100 gram tauge
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels ketjap manis
2 a 3 theelepels sambal oelek
voor de komkommersalade:
1/2 komkommer
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel gesnipperde mint of bieslook
Hoe maak je het:
begin met de salade:
Was de komkommer, halveer hem en schraap met een lepeltje de zaadjes eruit. Snijd de helften in de lengte nogmaals door en snijd de kwarten vervolgens in stukjes van 1 cm.
Roer een sausje van de ketjap, sambal, basterdsuiker en de munt of bieslook en schep dat door de komkommer. Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
De Vis:
Snijd de vis in stukken van ca. 4 cm. Besprenkel de vis met citroensap. Bestrooi de stukken vis vervolgens met wat zout en laat dat even intrekken.
Pel intussen de ui en knoflook; snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook fijn.
Was de tauge in een vergiet en laat hem goed uitlekken. Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de stukken vis in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan.
Bak in de achtergebleven olie de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Roer de sambal, ketjap en 3 eetlepels water erdoor en breng het sausje aan de kook. Roer de tauge erdoor en verhit deze kort mee. Schenk de saus over de vis en geef de komkommersalade erbij.
Lekker met rijst.