Home/ Levensstijl / Recepten
KIP MET AMANDELEN

Gestoofde kip met amandelen (4 personen)

Benodigdheden:
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
½ theelepel kurkuma (koenjit)
¼ theelepel cayennepeper
4 kippenbouten, verdeeld in dijen en poten
4 eetlepels olie
½ kippenbouillontablet (of groentebouillontablet) verkruimeld
3 stevige friszure appels, bijvoorbeeld Granny Smith
60 gram amandelen, grof gehakt
zout en peper

Bereiden
1) Gemberpoeder, koriander, kurkuma, cayennepeper en ¼ theelepel zout mengen. Kippenvlees met scherp mes op enkele plaatsen inkerven en met de helft van het kruidenmengsel inwrijven.

2) In braadpan de olie op een middelhoog vuur verhitten en de kippenbouten in ongeveer 10 min. Goudbruin bakken. Grootste deel van het bakvet afgieten. Bouillontablet, de rest van het kruiden mengsel en 250 ml. Kokend water in pan schenken. Deksel op de pan leggen en de kip op laag vuur 20 minuten stoven. (ik heb zelf de kip langer laten stoven, ligt aan hoe groot de stukken zijn).

3) Appels in 8 parten snijden en klokhuis verwijderen. Appelparten aan kip toevoegen en zonder deksel nog 15 minuten meestoven.
Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en over de kip strooien.

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur.