Home/ Levensstijl / Vraag en Antwoord
BORSTCORRECTIE

Vraag over borstverkleining

Vraag:
Ik heb een vraag met betrekking tot mijn gezondheid. Ik heb veel last van mijn nek en schouders, dit komt omdat ik zware borsten heb. Mijn huisarts adviseert mij om mijn borsten te verkleinen via een operatie. Ik weet niet of dit wel mag van mijn geloof. Weet u misschien of dit halal is?


Antwoord:
As-salaam aleikoum,
Zoals jij je situatie beschrijft is een eventuele medische ingreep een noodzaak. De lichamelijke klachten die jij ontwikkelt kunnen, als er geen ingreep plaatsvindt, chronisch worden. In zo’n situatie is het halal in de Islam om deze operatie te laten uitvoeren. Het is immers geen cosmetische ingreep maar uit oogpunt voor je gezondheid. Het is wel van belang om te proberen dat je bij een vrouwelijke chirurg terechtkomt. Is dit echter niet mogelijk, dan een mannelijke. Neem altijd iemand mee als je een afspraak hebt bij doktoren.
En als je iets niet prettig vindt, iets wat tegen je geloof ingaat, probeer dit op een rustige manier uit te leggen aan de desbetreffende arts.

Maar heb je echt alle mogelijkheden goed bekeken? Heb je al geprobeerd d.m.v. oefeningen je rug-, schouder- en nekspieren te versterken zodat de zware last van je borsten minder problematisch voor je zijn?
Mocht je dit alternatief nog een kans willen geven, mag je me altijd mailen.
Misschien kan ik je d.m.v. oefeningen helpen.
Veel sterkte,

Yamina